За последните 3 години са получени 6 сигнала за компании, свързани

...
За последните 3 години са получени 6 сигнала за компании, свързани
Коментари Харесай

КФН получила 6 сигнала за фирми, свързани с Нексо, НАП проверява физически лица по казуса

За последните 3 години са получени 6 сигнала за компании, свързани с " Нексо ", а по искане на прокуратурата Националната организация по приходите ревизира физически лица по проблема.

Това стана ясно по време на съвещание на краткотрайна комисия в Народно събрание, на което бяха изслушани ръководителят на КФН Бойко Атанасов и шефът на НАП Борис Михайлов.

" Множество физически лица, без едно, което е умряло, са ни дадени за инспекция от основния прокурор. Такива инспекции се вършат в продължение на месеци ", разяснява Михайлов.

По думите му криптокомпанията има голям брой други компании, само че нито една от тях не е записана в България. До момента на Ен Ди Ес ЕООД - сдружението, което е работило в страната, са направени 14 инспекции и 4 проверки.

" Не се е открила противозаконна активност и нямаме никакви данни за тероризъм, няма и установени финансирания на партии ", посочи още шефът на Национална агенция за приходите и разясни, че Сметната палата е предоставила на Национална агенция за приходите информация за даренията на физически лица.

Борис Михайлов добави, че " Нексо " няма неплатени отговорности към Агенцията.

 Снимка: BulFoto

От своя страна ръководителят на Комисията за финансов контрол съобщи, че за последните 3 години са получени общо 6 сигнала за компании, свързани с криптокомпанията. Бойко Атанасов означи, че услугите с криптовалути не могат да бъдат контролирани от КФН.

" Нямат темперамент на финансов инструмент. Те не са приети в Европа и в България като подобен ", уточни Атанасов.

По думите на ръководителя на КФН всички сигнали са подадени от жители, които не са от страната.

 Снимка: BulFoto

" Дружествата на " Нексо " нямат лиценз с КФН и в никакъв случай не са били вписвани в регистрите ", акцентира още Атанасов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР